نوشته شده توسط : Elham.g

جزیره مارو ، جزیره لاوان ، جزیره هندورابی

 

در حاشیه جنوب ایران، در دل آب های خروشان خلیج همیشه فارس، خشکی های بسیاری سر از آب بیرون آورده اند که تا به امروز انسان های بیشماری از آن ها بازدید کرده اند. تجربه ای از صدای نسیم و پرندگانی که پس زمینه مناظر بی نظیر در دل دریای آبی است. میدانی چه میگویم؟! بی نظیر است.

وقتی اسمی از جزیره برده شود، بی اختیار ذهن و فکر ما به جزیره های کیش و قشم سوق پیدا میکند اما به دنبال خط جزیره های خلیج فارس و بعد از جزیره ی کیش در اینجا بی مهابا از جزیره هایی نام برده خواهد شد که سراسر شگفتی را در بردارند.پس با تورجور همراه باشید تا سفری به جزیره مارو و جزیره لاوان و هندورابی داشته باشیم.

جزیره مارو

جزیره ی مارو و دیدنی های آنجزیره ی مارو و دیدنی های آن

جزیره مارو، جزیره ای که نامش به شیدور نیز برده میشود، جزیره ای نه چندان بزرگ چراکه در نوع خودش بی همتا است. وزش باد میان تپه های شنی اش در کنار صدای دلنشین پرستو های مهاجر و منظره ی دریای درخشانش، یک سنفونی زندگی بلا وصفی را به همراه دارد.
جزیره ی مارو امکانات زیستی انسان را در خود ندارد و یک جزیره بکر به شمار می آید اما بومیان و صیادان دیگر مناطق برای ماهیگیری و جمع آوری لاکپشت و دیگر اشخاص برای تحقیقات و بازدید از زیست گاه موجودات دریایی و پرندگانش به آن سفر میکنند. در این موقع از سال در فصول سرد تا اردیبهشت ماه، بهترین فرصت برای تجربه یک سفر عالی و خاطره انگیز به جزیره مارو میباشد.

 

جزیره لاوان

جزیره لاوان-نور جزیره لاوان-تورجورجزیره لاوان

در فاصله یک و نیم کیلو متری مارو، مروارید پنهان خلیج فارس سر از آب بیرون آورده است. جزیره لاوان با ۷۸ کیلومتر مربع مساحت از دیرباز برای صیادانِ مروارید، جلوه خاصی را داشته است.جزیره لاوان یک جزیره ی مسکونی با امکانات مناسب برای بومیان و مسافران، شناخته شده است. از دیگر شگفتی های این جزیره به مناظر زیبای جزیره همراه با آهو های تیزپا و زیبای آن میتوان اشاره داشت. مسافران لاوان میتوانند با امکانات موجود در این جزیره به راحتی و با بهترین قیمت ها به اقامت در این جزیره بپردازند.جزیره لاوان به دلیل نفت خیز بودن و تاسیس پالایشگاه نفت در آن از قدیم یک ترکیبی از صنعت و طبیعت را به رخ میکشد چرا که کندو های عسل را در کنار نفتکش های پالایشگاه و تاسیسات نفتی سبب شده است که عسلی تیره رنگ اما با طعمی معمول به وجود بیاورد. همانند دیگر جزیره های خط جنوبی خلیج همیشه فارس، بهترین زمان سفر به لاوان زمستان است تا با میانگین دمای ۲۰ درجه بتوانید یک سفر عالی را تجربه کنید.

 

جزیره هندورابی

جزیره ی هندورابیجزیره ی هندورابی

در همین راستا از لاوان به سمت جزیره ی کیش، جزیره ای کوچک به نام هندورابی وجود دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی آن که از هر چهار جهت از خشکی دور است، تجربه ی یک زندگی بکر و دور از خشکی ها را برای شما به ارمغان می آورد که به همین دلیل به یک جاذبه ی بسیار دیدنی برای گردشگران و مسافرین بشمار می آید. هندورابی خالی از سکنه است و امکانات رفاهی چندانی را ندارد پس بهتر است با فراهم کردن تمامی امکانات از جمله آب آشامیدنی، خود را برای سفر به این جزیره ی بکر آماده سازید. بر خلاف امکانات رفاهی نه چندانی، منطقه ی تفریحی آبی آن میتواند برای بازدیدکنندگان بسیار خاطرساز باشد از جمله میتوان به بهترین تفریح آبی آن یعنی قواصی در نزدیکی سواحل جزیره و تماشای زیست آبی ماهی های رنگارنگ و گوناگون و لاکپشت های منحصر به فردش اشاره کرد.

برای رفتن به این سه جزیره ی زیبا میتونید از تور جزیره ی مارو استفاده کنید.



:: برچسب‌ها: نقشه جزیره مارو ,
:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

پیشینه تاریخی قلعه قورتان

از پیدایش قلعه قورتان اطلاعاتی دقیقی در دست نیست اما به گواهینامه ها و محل های موجود و کشف بقایای ظروف سفالی در شرق روستا در یک محله باستانی که به تشخیص باستان‌شناسان این ظروف به هزاره اول نسبت داده شده و حکایت برای این موضوع دارد که قدمت روستا چند هزار سال است یکم جلوتر ما شواهدی از زندگی بهرام گور را دارد.پس با تورجور همراه باشید تا سفری به روستای قورتان اصفهان داشته باشیم و از قلعهقورتان زیبا دیدن کنیم.

بهرام پنجم فرزند یزدگرد اول که به خاطر علاقه ای که به پیدایش شکار گور داشت به بهرام گور معروف شد و در کتاب تاریخ جامع ایران که در تالاب بین اصفهان و فارس فرو می‌رود که دیگر اثری از آن نیست که خیام می گوید عیب حرام که گرفتی گور همه عمر دیدی که چگونه گور بهرام گرفت.

 

موقعیت جغرافیایی قورتان

موقعیت جغرافیایی قورتانموقعیت جغرافیایی قورتان

روستای قورتان ۱۲۵۰ نفر جمعیت دارد و مرکز دهستان گاوخونی است و ده روستا زیرمجموعه این روستا است. روستای قورتان مرکز دهستان گاوخونی از توابع بخش بن رود می باشد. این روستا در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شرق اصفهان و ۴۵ کیلومتری شمال غربی تالاب گاوخونی و در مسیر یکی از جاده های اصفهان ورزنه واقع گردیده است. ارتفاع از سطح دریا ۱۴۸۰ متر می باشد. رودخانه زاینده رود در طی مسیر حرکت خود به طرف تالاب گاوخونی از جنوب آن عبور می کند.

 

وجه تسمیه قورتان

قلعه قورتان کجاست؟تورجور
کلمه قورتان یک واژه ترکی است که قول به معنی سلاح قورچی رئیس اسلحه خانه و قورخانه به معنی پادگان نظامی و اسلحه خانه است.
از مهمترین آثار تاریخی روستا قورتان ارگ تاریخی عظیمی است که قدمت آن به قرن چهارم هجری و به دوره دیلمیان برمی گردد .
وسعت این ارگ با مساحت ۴۳ هزار متر مربع و مصالح به کار رفته مطابق با آب و هوای کویری و تمام آن از خشت و گل ساخته شده است. باروی شمالی آن ۲۵۰ ، باروی شرقی آن ۱۸۲ متر طول دارد. تعداد برج های دیدبانی آن ۱۴ برج بوده که یکی از برج ها ،قسمتی از حصار اصلی اند که بر اثر طغیان و منحرف شدن مسیر رودخانه زاینده رود تخریب گردیده اند. قطر دیوار این بنای عظیم از پایین ۲ تا ۳ متر متغیر می باشد و دارای دو دروازه شمالی و جنوبی بوده و در سال ۱۳۸۷ با شماره ۲۹۹۳۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مسجد ابراهیم قورتان کجاست؟

مسجد ابراهیم قورتانمسجد ابراهیم قورتان

ساخت این مسجد سال ۱۰۸۴ قمری و دوره شاه سلیمان صفوی صورت گرفته است مسجد در ضلع شمال غربی است و نزدیک حمام عمومی واقع گردیده است.

حمام عمومی

حمام عمومی قورتان-تورجورحمام عمومی قورتان

حمام عقد در زمان قدیم به صورت هزینه ای بود و آب آن توسط هیزم گرم می‌شد و هیزم آنرا از روستاهای دورتهیه میکردند.آب خزینه توسط چرخ از چاه کشیده می‌شد و در بعضی از مواقع از جوی، آبی که از بیرون وارد می شد خزینه را پر آب می کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری جهاد سازندگی تغییراتی در آن به وجود آمد از جمله درب خزینه رو مسدود کردند و در قسمتی که دوش ها در آن قرار داشت را به حمام اضافه کردند و به طور بهداشتی ساختند و تا سال ۸۵ عموم مردم از آن استفاده می کردند.

موقعیت حمام عقد قورتان در ضلع غربی ارگ در کنار مسجد ابراهیم می باشد طبق شواهدی که مشاهده شد ساخت حمام در این مکان به قبل از ساخت ارگ بوده است. این این حمام در ادوار مختلف دچار تغییرات زیادی شده است. حمام کنونی متعلق به دوره قاجار می‌باشد. حمام در حال تخریب بود که با پیگیری های شورای اسلامی هیاری و انجمن ارگ زنده رود قورتان درسال ۱۳۹۲ مورد تعمیر قرار گرفت.

مسجد شبستان

مسجد شبستان قورتان-تورجورمسجد شبستان

قسمتی از این مسجد در زیر مسجد اهلان واقع شده است. این مسجد از نظر معماری با دیگر مساجد داخل ارگ تفاوت دارد و از جالب ترین و دیدنی ترین مکان داخل ارگ به حساب می آید.
رو به روی در ورودی مسجد محلی است که به غریب خانه معروف است که در گذشته مسافران و افرادی که برای مدتی در روستا کاری داشتند و آشنایی درآبادای نداشتن، از آن استفاده می کردند. با گذشت زمان تغییراتی در این مسجد و مسجد اهلان آن پدیدار شد.

مسجد اهلان (بالا)

مسجد اهلان قورتان-تورجورمسجد اهلان قورتان

فضای داخلی مسجد متشکل از شش دهانه، طاق و چشمه است. که جهت نورگیری بیشتر، پوشش دهانه اول در قسمت ورودی تخریب شده و به جای آن نور گیر تعبیه شده است.
این بنا با معماری خاص و منحصر به فرد و مخروطی شکل به ارتفاع ۹ متر در قسمت شمالی و مجاور فضای ورودی قرار دارند.

قلعه نواب روستای قورتان استان اصفهان

قلعه نواب روستای قورتان استان اصفهانقلعه نواب

قدمت آن بیش از قلعه قورتان بوده است. قلعه نواب، قلعه ای حاکم نشین بود که ساخت آن قبل از ساخت ارگ و یکی از هسته های تشکیل دهنده بود.که در ضلع جنوب غربی ارگ واقع شده است. رودخانه زاینده رود از طرف غرب و جنوب این قلعه عبور می کرد و امنیت دو طرفه آن را تامین می‌کرد.
نواب افرادی بودند که توسط نایب های بنی امیه و بنی عباس مشخص می شدند. در آن زمان حکومت بنی عباس ۳۱۶ نواب در اصفهان و اطراف آن حکومت می کردند.
در قدیم مسجد کوچکی نیز در آن بوده که دیگر اثری از آن نیست با عریض کردن ضلع جنوبی و غربی آن در زمانی که دیوارهای اصلی قلعه را می ساختند کمکی بوده تا این قسمت مصالح کمتری را ببرد. یکی از برج های آن هنوز باقی مانده است که در تصویر پیداست.

خانقاه(محل عبادت صوفیان)

خانقاهخانقاه

آب انبار شاه عباسی بلان

آب انبار شاه عباسی بلانآب انبار شاه عباسی بالن

روبه روی مسجد جامع آب انبار شاه عباسی خودنمایی می کند که بر سر یکی از قدیمی ترین راه های اتصالی یزد به اصفهان و برعکس بوده در پایان دوره صفوی تهاجم و لشکرکشی محمود به اصفهان از این مسیر صورت گرفته است که بعد از آن این مسیر از رونق افتاد.

آسیاب

آسیابآسیاب

در داخل ارگ چهار آسیاب یا ارگاه وجود دارد که اکنون فقط ساختمان های آن باقی مانده است. ارگاه به زبان محلی به آسیابی گفته می شود که سنگ آسیاب آن توسط گاو،اسب یا الاغ چرخانده میشود. با استفاده از آسیاب های آبی در کنار رودخانه، آسیاب های داخل ارگ رونق خود را از دست داد.

آدرس کبوترخانه قورتان اصفهان

آدرس-کبوترخانه-قورتان-اصفهانکبوترخانه

در ضلع شمال غربی و در حاشیه رودخانه زاینده رود، کبوترخانه خودنمایی میکند که دارای محیط بیرونی ۴۳ متر و ارتفاع ۱۴ متر است و قطر آن حدود دوازده متر است.
معماری این برج با برج های دیگر بسیار متفاوت است به طوری که نمای بیرونی کبوترخانه ها صاف بوده و فشار کمتری را تحمل می کند و پوسته خارجی آن از ۱۲ سیلو به طور هلالی تشکیل شده است. معماری این برج با برج های دیگر بسیار متفاوت بوده، که هر کدام از این سیلوها کار یک پایه را برای این بنا انجام میدهند. و در قسمت داخلی دارای تقسیمات شش گانه می باشد.

مسجد جامع یا همان جمعه

مسجد جامع قورتانمسجد جامع قورتان

در ضلع جنوب شرقی، بیرون ارگ و در حاشیه رودخانه زاینده رود بنایی خودنمایی می کند.که قدمت آن به دوره ایلخانیان قرن هفتم برمی‌گردد.

ساختمان این مسجد دو طبقه و بزرگی آن نشانگر جمعیت زیاد روستا در آن زمان بوده است.

برای ادامه ی جاذبه های روستای قورتان کلیک کنید.

الهه عنوانی ۹۵/۸/۱۹



:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

پیشینه تاریخی قلعه قورتان

از پیدایش قلعه قورتان اطلاعاتی دقیقی در دست نیست اما به گواهینامه ها و محل های موجود و کشف بقایای ظروف سفالی در شرق روستا در یک محله باستانی که به تشخیص باستان‌شناسان این ظروف به هزاره اول نسبت داده شده و حکایت برای این موضوع دارد که قدمت روستا چند هزار سال است یکم جلوتر ما شواهدی از زندگی بهرام گور را دارد.پس با تورجور همراه باشید تا سفری به روستای قورتان اصفهان داشته باشیم و از قلعهقورتان زیبا دیدن کنیم.

بهرام پنجم فرزند یزدگرد اول که به خاطر علاقه ای که به پیدایش شکار گور داشت به بهرام گور معروف شد و در کتاب تاریخ جامع ایران که در تالاب بین اصفهان و فارس فرو می‌رود که دیگر اثری از آن نیست که خیام می گوید عیب حرام که گرفتی گور همه عمر دیدی که چگونه گور بهرام گرفت.

 

موقعیت جغرافیایی قورتان

موقعیت جغرافیایی قورتانموقعیت جغرافیایی قورتان

روستای قورتان ۱۲۵۰ نفر جمعیت دارد و مرکز دهستان گاوخونی است و ده روستا زیرمجموعه این روستا است. روستای قورتان مرکز دهستان گاوخونی از توابع بخش بن رود می باشد. این روستا در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شرق اصفهان و ۴۵ کیلومتری شمال غربی تالاب گاوخونی و در مسیر یکی از جاده های اصفهان ورزنه واقع گردیده است. ارتفاع از سطح دریا ۱۴۸۰ متر می باشد. رودخانه زاینده رود در طی مسیر حرکت خود به طرف تالاب گاوخونی از جنوب آن عبور می کند.

 

وجه تسمیه قورتان

قلعه قورتان کجاست؟تورجور
کلمه قورتان یک واژه ترکی است که قول به معنی سلاح قورچی رئیس اسلحه خانه و قورخانه به معنی پادگان نظامی و اسلحه خانه است.
از مهمترین آثار تاریخی روستا قورتان ارگ تاریخی عظیمی است که قدمت آن به قرن چهارم هجری و به دوره دیلمیان برمی گردد .
وسعت این ارگ با مساحت ۴۳ هزار متر مربع و مصالح به کار رفته مطابق با آب و هوای کویری و تمام آن از خشت و گل ساخته شده است. باروی شمالی آن ۲۵۰ ، باروی شرقی آن ۱۸۲ متر طول دارد. تعداد برج های دیدبانی آن ۱۴ برج بوده که یکی از برج ها ،قسمتی از حصار اصلی اند که بر اثر طغیان و منحرف شدن مسیر رودخانه زاینده رود تخریب گردیده اند. قطر دیوار این بنای عظیم از پایین ۲ تا ۳ متر متغیر می باشد و دارای دو دروازه شمالی و جنوبی بوده و در سال ۱۳۸۷ با شماره ۲۹۹۳۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مسجد ابراهیم قورتان کجاست؟

مسجد ابراهیم قورتانمسجد ابراهیم قورتان

ساخت این مسجد سال ۱۰۸۴ قمری و دوره شاه سلیمان صفوی صورت گرفته است مسجد در ضلع شمال غربی است و نزدیک حمام عمومی واقع گردیده است.

حمام عمومی

حمام عمومی قورتان-تورجورحمام عمومی قورتان

حمام عقد در زمان قدیم به صورت هزینه ای بود و آب آن توسط هیزم گرم می‌شد و هیزم آنرا از روستاهای دورتهیه میکردند.آب خزینه توسط چرخ از چاه کشیده می‌شد و در بعضی از مواقع از جوی، آبی که از بیرون وارد می شد خزینه را پر آب می کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری جهاد سازندگی تغییراتی در آن به وجود آمد از جمله درب خزینه رو مسدود کردند و در قسمتی که دوش ها در آن قرار داشت را به حمام اضافه کردند و به طور بهداشتی ساختند و تا سال ۸۵ عموم مردم از آن استفاده می کردند.

موقعیت حمام عقد قورتان در ضلع غربی ارگ در کنار مسجد ابراهیم می باشد طبق شواهدی که مشاهده شد ساخت حمام در این مکان به قبل از ساخت ارگ بوده است. این این حمام در ادوار مختلف دچار تغییرات زیادی شده است. حمام کنونی متعلق به دوره قاجار می‌باشد. حمام در حال تخریب بود که با پیگیری های شورای اسلامی هیاری و انجمن ارگ زنده رود قورتان درسال ۱۳۹۲ مورد تعمیر قرار گرفت.

مسجد شبستان

مسجد شبستان قورتان-تورجورمسجد شبستان

قسمتی از این مسجد در زیر مسجد اهلان واقع شده است. این مسجد از نظر معماری با دیگر مساجد داخل ارگ تفاوت دارد و از جالب ترین و دیدنی ترین مکان داخل ارگ به حساب می آید.
رو به روی در ورودی مسجد محلی است که به غریب خانه معروف است که در گذشته مسافران و افرادی که برای مدتی در روستا کاری داشتند و آشنایی درآبادای نداشتن، از آن استفاده می کردند. با گذشت زمان تغییراتی در این مسجد و مسجد اهلان آن پدیدار شد.

مسجد اهلان (بالا)

مسجد اهلان قورتان-تورجورمسجد اهلان قورتان

فضای داخلی مسجد متشکل از شش دهانه، طاق و چشمه است. که جهت نورگیری بیشتر، پوشش دهانه اول در قسمت ورودی تخریب شده و به جای آن نور گیر تعبیه شده است.
این بنا با معماری خاص و منحصر به فرد و مخروطی شکل به ارتفاع ۹ متر در قسمت شمالی و مجاور فضای ورودی قرار دارند.

قلعه نواب روستای قورتان استان اصفهان

قلعه نواب روستای قورتان استان اصفهانقلعه نواب

قدمت آن بیش از قلعه قورتان بوده است. قلعه نواب، قلعه ای حاکم نشین بود که ساخت آن قبل از ساخت ارگ و یکی از هسته های تشکیل دهنده بود.که در ضلع جنوب غربی ارگ واقع شده است. رودخانه زاینده رود از طرف غرب و جنوب این قلعه عبور می کرد و امنیت دو طرفه آن را تامین می‌کرد.
نواب افرادی بودند که توسط نایب های بنی امیه و بنی عباس مشخص می شدند. در آن زمان حکومت بنی عباس ۳۱۶ نواب در اصفهان و اطراف آن حکومت می کردند.
در قدیم مسجد کوچکی نیز در آن بوده که دیگر اثری از آن نیست با عریض کردن ضلع جنوبی و غربی آن در زمانی که دیوارهای اصلی قلعه را می ساختند کمکی بوده تا این قسمت مصالح کمتری را ببرد. یکی از برج های آن هنوز باقی مانده است که در تصویر پیداست.

خانقاه(محل عبادت صوفیان)

خانقاهخانقاه

آب انبار شاه عباسی بلان

آب انبار شاه عباسی بلانآب انبار شاه عباسی بالن

روبه روی مسجد جامع آب انبار شاه عباسی خودنمایی می کند که بر سر یکی از قدیمی ترین راه های اتصالی یزد به اصفهان و برعکس بوده در پایان دوره صفوی تهاجم و لشکرکشی محمود به اصفهان از این مسیر صورت گرفته است که بعد از آن این مسیر از رونق افتاد.

آسیاب

آسیابآسیاب

در داخل ارگ چهار آسیاب یا ارگاه وجود دارد که اکنون فقط ساختمان های آن باقی مانده است. ارگاه به زبان محلی به آسیابی گفته می شود که سنگ آسیاب آن توسط گاو،اسب یا الاغ چرخانده میشود. با استفاده از آسیاب های آبی در کنار رودخانه، آسیاب های داخل ارگ رونق خود را از دست داد.

آدرس کبوترخانه قورتان اصفهان

آدرس-کبوترخانه-قورتان-اصفهانکبوترخانه

در ضلع شمال غربی و در حاشیه رودخانه زاینده رود، کبوترخانه خودنمایی میکند که دارای محیط بیرونی ۴۳ متر و ارتفاع ۱۴ متر است و قطر آن حدود دوازده متر است.
معماری این برج با برج های دیگر بسیار متفاوت است به طوری که نمای بیرونی کبوترخانه ها صاف بوده و فشار کمتری را تحمل می کند و پوسته خارجی آن از ۱۲ سیلو به طور هلالی تشکیل شده است. معماری این برج با برج های دیگر بسیار متفاوت بوده، که هر کدام از این سیلوها کار یک پایه را برای این بنا انجام میدهند. و در قسمت داخلی دارای تقسیمات شش گانه می باشد.

مسجد جامع یا همان جمعه

مسجد جامع قورتانمسجد جامع قورتان

در ضلع جنوب شرقی، بیرون ارگ و در حاشیه رودخانه زاینده رود بنایی خودنمایی می کند.که قدمت آن به دوره ایلخانیان قرن هفتم برمی‌گردد.

ساختمان این مسجد دو طبقه و بزرگی آن نشانگر جمعیت زیاد روستا در آن زمان بوده است.

برای ادامه ی جاذبه های روستای قورتان کلیک کنید.

الهه عنوانی ۹۵/۸/۱۹



:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

بهترین دیدنی های قشم

قشم یکی از بزرگترین و زیباترین جزیره ایست که در خلیج فارس واقع شده است. نگینه بی مثال ایران یکی از بهترین مکان های گردشگری است که میتواند هر طبیعت گرد و گردشگری را به سوی خود جذب کند. برای آشنایی و و دیدنی همه جاذبه ها و بهترین دیدنی های قشم با تورجور همراه باشید.
البته جاذبه های قشم حدودا ۲۰۰ تایی میشن که برای گشت و گذار در آن ها باید چند روزی را که در قشم وقت بگذرانید ولی ما چند تا از مهمترین جاذبه های قشم را معرفی می کنیم.

جزیره ی ناز

تور قشم و هنگام از اصفهان-تور جزیره قشم و هنگام از اصفهان
از بهترین جاهای دیدنی قشم جزیره ناز است که ۲۲ کیلومتر تا قشم فاصله دارد.جزیره ناز با عروس های دریایی و صدف های رنگارنگ در تمام فصول سال انتظار شما را می کشد. می‌توانید با ماشین یا پای پیاده در این جزیره زیبا پیش روی کنید. اگر هم به غواصی علاقه مند هستید میتونید در آب‌های این جزیره لحظات خیلی زیبایی را برای خودتون رقم بزنید. جزیره ناز حدود سه هکتار می باشد و هیچ ساحل شنی ندارند ولی صخره هایی به ارتفاع ۵ الی ۱۰ متر دور تا دور آن را در بر گرفته است.

نکته منحصر به فرد در مورد این جزیره ، جزر و مد آن است . که وقتی آب دریا پایین میره یا همون جزرمیشه ،ساحل جزیره ی ناز به ساحل قشم وصل میشود و وقتی که آب دریا بالا میره و یا همون مد میشه ارتباطشون قطع میشود.

اگر هنگامی که جزیره مد باشه به جزیره ناز سفر کنید، نمی تونید از اون دیدن کنید ولی میتونید تو ساحل زیبای او به گشت و گذار بپردازید یا این که میتونید یه روز دیگه رو برای گشت و گذار تو این جزیره وقت صرف کنید.

جزیره ی هنگام

جزیره ی هنگام-تورجورجزیره ی هنگام

یکی دیگر از بهترین دیدنی های قشم جزیره هنگام می باشد که در دو کیلومتری قشم و دقیقاً در جنوب مرکزی جزیره و جلوی روستای شیب دراز قرار گرفته است.
قدیمی ها به جزیره هنگام، هنیام و هنجام هم می گفتند. از جاذبه های دیدنی جزیره هنگام میتونم تماشای دسته دلفین ها و آهوانی که از سویی به سوی دیگر می روند و لاک پشت های دریایی و سواحل صخره ای و شنی که دیدن آنها ادمی را به متعجب وا میدارد،نام ببرم.همچنین دیدن ماهی گیران و تاسیسات انگلیسی ها و بازارچه ی قدیمی که اثار هنری و صانیع دستی مردم جزیره در آن یافت میشود و صدای دائم سنج و دمام هم گوشتان را نوازش میدهد،هم میتواند از جاذبه های این جزیره ی رویایی و شگفت انگیز باشد.

جزیره ی هرمز

تور سه جزیره قشم،هنگام،هرمز از اصفهانجزیره ی هرمز

سومین جزیره هرمز است.جزیره ای با خاک قرمز که از جاذبه های طبیعی جزیره ی قشم در جدول بهترین دیدنی های قشم به علت خاک قرمز آن، میتوان نام برد.

بکری جزیره ی هرمز به اندازه ی جزیره ی ناز و هنگام نیست،ولی خب خالی از لطف نیس. جاذبه های جزیره ی هرمز شامل :ساحل محیط زیست،ساحل منفق،دره ی مجسمه ها،ولی جذاب ترین دیدنی هرمز تنگه ی هرمز است ،تنگه ای بلند قامت که هنگامی که بالای آن می ایستید میتونید رفت و امد کشتی ها را ببینید و از این همه دیدنی های قشم لذت ببرید.

جنگل حرا

تور قشم و سه جزیره ی هنگام و هرمز از اصفهانجنگل حرا قشم-تورجور

در لیست نقشه جاذبه های گردشگری قشم میرسیم به بهترین دیدنی های قشم یعنی جنگل حرا ،جنگلی که با جز رو مد دریا پدیدار و ناپدید میشود که این پدیدار شدن ناگهانی انبوهی از درختان حرا چشم هر ببیننده ای را مجذوب خود میکند.
علت نام گذاری حرا به دلیل درختان حرا است که میگویند یک ایرانی برای اولین بار از هند به قشم اورد.از عجایب هفتگانه جزیره قشم جنگلهای حرا هستند که عمری سی تا چهل میلیون سال دارند. طول این جنگل از بندر لافت تا روستای سهیلی کشیده شده است..عمق آب جنگل حرا یک الی ۱.۵ متر است و به همین دلیل است که وقتی آب پایین می‌رود درخت‌ها به مدت شش تا هفت ساعت نمایان می شوند.

بندر لافت

بندر لافت-تورجوربندر لافت

بندر لافت در شمال غربی جزیره قشم قرار دارد و در قدیم جزو مرکز جزیره بوده است. اما اگر دیدن خانه های روستایی برای تان جذاب است بندرلافت را فراموش نکنید. قرار گرفتن بادگیرها در کوچه و پس کوچه های بندر لافت ، قایق ها و لنج ها، خانه های قدیمی در میان درختان سبز گرمسیر و نخلستان‌های بلند، باعث جذابیت این روستا شده اند که این روستا جزو یکی از بهترین دیدنی های قشم محسوب میشود که دیدن آن اکیدا پیشنهاد میشود.

دره ستارگان

تور قشم و سه جزیره ی هنگام و هرمز از اصفهاندره ستارگان قشم-تورجور

اگر راه ساحلی قشم را پیش بگیرید به روستای برکه خلف خواهید رسید و با رفتن به شمال این روستا سرزمین شگفت انگیز پر از کوه های تو در توی رسوبی و لایه لایه ای جلو رویتان قرار میگیرد.
علت دالان ها و ستون ها و حفره های تودرتوی کوه ها باد ها و طوفان های شدید در گذشته بوده است. اگر از دالان های تو در تو عبور کنید و سری به سوی آسمان بالا ببرید و آسمان آبی را که در میان کوه های سر به فلک کشیده اند ببینید،میتونید تمام این شگفتی و زیبایی را درک کنید.
علت نامگذاری دره ستارگان این است که در قدیم معتقد بودند حدود دو میلیون سال پیش ستاره ای از آسمان به زمین افتاد که باعث شد سنگ و خاک و ماسه ها را به شکل عجیب و غریبی در بیایند‌.

تنگه چاهکوه قشم

تنگه ی چاهکوه در قشم-تورجورتنگه ی چاهکوه در قشم-تورجور

این تنگه در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و کنار روستای چاهوی شرقی واقع شده است که یکی از بهترین دیدنی های قشم به حساب می آید وقتی به این دره وارد می شوید انگار به دنیای پر از وهم خیال پا می گذارید. این دره پر از چاه های زیاد با عمق کم است که در قدیم روستاییان برای ذخیره آب این چاه ها را می کندند که عمق هرکدام به میلیون ها سال پیش قبل برمیگردد و علت نامگذاری این تنگه همین مورد است.

غار خربس

غار خربس-تورجورغار خربس

غار خربس طبق نظر کارشناسان مربوط به دوره مادها است. این غار در جنوب جزیره قشم در فاصله ۱۵ کیلومتری واقع شده است و حاصل چین خوردگی های رشته کوه زاگرس می باشد. گفته شده است که در قدیم این مکان جذاب و رمزآلود مکانی برای پرستش مهر و الهه میترا بوده است و یا مکانی برای نگهداری از استخوان مردگان و یا پناهگاه مردم روستا در مقابل حمله دزدان دریایی بوده است.

خرید از بازار درگهان قشم

خرید از بازار درگهان قشمخرید از بازار درگهان قشم

درگهان بندریست که در قسمت غربی قشم و در ۳۰ کیلومتری آن واقع شده است.
از گذشته تا به امروز مکانی برای تجارت مهمترین بندرگاه تجاری در سراسر ایران است ،این شهر در ایام تعطیل پذیرای مسافران بوده است که راغب هستن سوقاتی های ارزان از قشم بخرند.

از جمله مهم ترین مراکز تجاری در آن میتوان به مروارید،صدف،اطلس،دو دلفین،زمرد،بازار بزرگ قدیم و نگین اشاره کرد.

ادامه ی مطلب بهترین دیدنی های قشم کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 165
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

در قسمت قبل به مکان های مذهبی شیراز پرداخیتم در این قسمت سفری به باغ های شیراز میکنیم پس با تورجور همراه باشید.

دیدنی های شیراز دوست داشتنی،اردیبهشت زیباتر و تماشایی تر می شود. آن هم به دلیل گل و درختان رنگارنگش. بهترین مکان ها برای دیدن گلهای خوشرنگ شیراز باغ های این شهر است. شیراز باغ های تاریخی و معاصر فراوانی دارد که در نقاط مختلف شهر پراکنده اند و شهرتی ملی و بعضاً جهانی دارند. لقب شهر گل را به شیراز داده‌اند این باغ های بزرگ که پر از درختان کهن و گلهای رنگارنگ اند، عموماً عمارت های زیبا و خوش نقش دارند که کوشک نامیده شده و در مرکز باغ بنا شده‌اند.

کوشک ها معمولا عمارت حاکمان شهر بوده است. علاوه بر معماری زیبای بیرونی، هنرهای تزیینی فراوانی هم در داخل دارند. باغ های شیراز دارای معبر و حوض در اطراف کوچک هستند و درختان آنها معمولا شامل سرو کاج و مرکبات است اگر در اردیبهشت به شیراز سفر می کنید حتما به باغ هایش هم بروید و برای هر باغ حداقل یک ساعت وقت بگذارید. کفش راحت ،دوربین عکاسی و لباس های آزاد با رنگ های شاد را فراموش نکنید.

 

باغ های شیراز

 

باغ پرندگان

باغ های شیراز-باغ پرندگان شیرازباغ پرندگان شیراز

اگر اهل دیدن گونه‌های مختلف پرندگان باشید می توانید به باغ پرندگان شیراز بروید که در بلوار دکتر حسابی ابتدای جاده یاسوج و نرسیده به سه راهی شهرک صدرا، واقع شده است.

 

چطور به باغ های شیراز برویم؟

باغ های شهر شیراز در نقاط مختلف این شهر قرار دارند و برای باغ های معروفی مثل ارم و دلگشا،عفیف آباد، تابلوهای راهنمایی متعددی در سطح شهر خواهید دید.
باغ ارم در تقاطع دو بلوار ارم و دانشجو واقع شده، باغ دلگشا در بلوار دلگشا و نقش بلوار بوستان (تقریبا نزدیک آرامگاه سعدی) است و برای دیدن نارنجستان قوام هم باید به خیابان لطفعلیخان بروید و این باغ را در نزدیکی شاهچراغ و مسجد نصیرالملک ببینید. باغ عفیف آباد در بلوار ستارخان و باغ جهان نما در خیابان حافظ (نزدیک حافظیه)قرار دارند.
در بیشتر باغ های شیراز عمارت های زیبا را در میان درختان و گلها خواهید دید.
از میان باغ های شیراز باغ ارم در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است.

باغ ارم

باغ ارم-باغ های شیراز-تورجورمحوطه ی باغ ارم

در میان باغ هایی که در زیر مجموعه پرونده باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند نام باغ ارم هم به چشم می‌خورد این باغ معروف شیراز سه هکتار وسعت دارد و قدمت آن به دوران سلجوقیان می رسند. اما عمارت های کنونی باغ در دوران زندیه و قاجار ساخته شده‌اند. ساختمان مرکزی باغ سه طبقه است و معماری و نمای زیبایی دارد. در زیر ساختمان هم یک سردابه قدیمی وجود دارد که آب در آن جاری است و هوای خنکی دارد. معبر اصلی باغ هم پر است از درختان سرو بلند قامت که سایه دلچسب به رهگذران می بخشند .بخشی از باغ ارم تحت عنوان باغ گیاه شناسی مجموعه ارزشمندی از گل و گیاهان متنوع است که سوژه خوبی برای عکاسی گردشگران به شمار می رود.

 

باغ دلگشا

باغ دلگشا-اغ های شیراز-تورجورباغ دلگشا

یکی دیگر از باغ های شیراز باغ دلگشا است که قدمتش بیشتر از باغ ارم است. آبادانیش به دوران ساسانی میرسد. عمارت اصلی باغ هم که بنای کنونی اش قدمت زندیه دارد با الهام از معماری ساسانی( مشابه بنای قبلی که تخریب شده بود) ساخته شده است. که شامل یک تالار و چهار شاه نشین بوده و آینه کاری ها و گچبری های استادانه اش آن را زیباتر هم کرده است. این بنای سه طبقه یک ایوان بزرگ دارد که چشم انداز زیبایی به باغ دارد. درختان باغ شامل مرکبات گردو کاج سرو نخل است. در فصل بهار هم گل های زیبایی را در جای‌جای باغ خواهید دید.

 

نارنجستان قوام

نارنجستان قوام شیراز-تورجورنارنجستان قوام

کمتر از ۲۰۰ سال پیش و در زمانی که قوام السلطنه والی فارس شد مجموعه ای از بناهای حکومتی و تفریحی در شیراز احداث کرد. که بعدها نارنجستان قوام نام گرفت. علاوه بر باغ، شامل عمارت اصلی(موزه) تالار آیینه، خانه زینت الملک و خانه عرقی هاست. همونطور که از نام باغ پیداست درختان نارنج فراوانی در آن کاشته شده‌اند.باغ نارنجستان یکی از زیباترین باغ های شیراز محسوب میشود.

 

باغ عفیف آباد

باغ عفیف آبادباغ عفیف آباد

اینم حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد و اگر عاشق تماشای گل ها هستید آن را از دست ندهید. نام دیگر عفیف آباد باغ گلشن است در آن می توانید انواع گلهای رنگارنگ را ببینید دور تا دور باغ حصاری از گل کاری را خواهید دید و درختانی مثل سرو، صنوبر و چنار هم در حیاط باغ سایه انداختند. علاوه بر محوطه اصلی باغ، یک موزه نظامی هم در مجموعه ای از سیف آباد قرار دارد.

 

باغ جهان نما

باغ جهان نما شیرازباغ جهان نما شیراز

مسافرانی که از دروازه قرآن وارد شیراز می شوند اولین مقصدشان حافظیه است. می توانید آنجا سری هم به باغ جهان‌نما بزنید که قدمتش به قرن هشتم هجری می رسد که کریم خان زند هم حدود ۲۵۰ سال قبل کوشک اصلی اش را در آن ساخت و چهار معبر و چهار حوض و یک آبنما در آن تعبیه کرد. در اطراف عمارت کوشک درختان سرو و کاج و مرکبات را می توان دید و البته در اردیبهشت از تماشای گل هایش هم نباید غافل شد.این باغ هم جزو محبوب ترین و پر گردش ترین باغ های شیراز است.

امیدوارم که از این مقاله لذت برده باشید و هنگام سفر به این شهر دوست داشتنی از تک تک باغ های شیراز دیدن کنید.

برای دیدن ادامه ی مطلب باغ های شیراز کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: مکان های دیدنی شیراز, مکانهای دیدنی شیراز در شب, شیراز کجا بریم, جاهای دیدنی شیراز در پاییز, نقاط دیدنی شیراز روی نقشه ,
:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 8 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

راهنمای بازدید از آرامگاه های شناخته شده شیراز

شهرت شهر زیبای شیراز تنها به واسطه دیدنی های تاریخی و باغ‌های اردیبهشت نیست بزرگانی که در آن سالها زیستی و مدفون شده‌اند، بخشی از محبوبیت این شهر بهشتی هستند. چه کسی است که غزل یا قصیده از سعدی نشنیده باشد یا با ابیاتی از حافظ دل به عشق نسپرده باشد .با ما همراه باشید تا از جاهای دیدنی شیراز دیدن کنیم.

علاوه بر این ها شعرای دیگر و همینطور فرزندان از اهل بیت در این شهر مدفون هستند که برای اهالی شیراز بسیار محبوب اند. معمولا آرامگاه هر کدام از این بزرگان غیر از یک عمارت تماشایی و زیبا تاریخی باغ بوستانی هم در اطرافش دارد. مخصوصاً اگر آرمیده در زندگی اهل شعر و شاعری هم بوده باشد.

پس با تورجور همراه باشید تا سفری به چند آرامگاه شناخته شده شیراز که این روزها حال و هوای زمستانی در آنها پر شده است را به شما معرفی کنیم البته حال و هوای این مجموعه های زیبا را تا خودتان با آنها سپری نزنید و فاتحه ای نثار درگذشتگان گورنکنید، حس نخواهید کرد. پس وقتتاریخ گردی و گشت و گذار تان در شیراز سری هم به این مکان آرامگاه ها بزنید.

نکته: حافظیه، سعدیه از شلوغ ترین اماکن تاریخی شیراز وجاهای دیدنی شیراز  هستند و مخصوصا اطراف آرامگاه آنها در روزهای اردیبهشت بسیار شلوغ است. برای آنکه بازدیدکنندگان امکان نشستن کوتاه بر بالای مزار این شعرای محبوب را داشته باشند. اگر خواستید فاتحه کوتاهی بخوانید و جا را برای حضور دیگران خالی کنید.

آرامگاه های محبوب شیراز ؛ جاهای دیدنی شیراز

آرامگاه سه شاعر معروف ایرانی که دو تن از آنها آوازه ی جهانی هم یافته اند،از تفرجگاه های معروف شیراز است.سعدی و حافظ دو شاعر محبوب ایرانی اهل شهر شیراز بوده اند. که بعد از فوتشان در همین شهر دفن شدند.

خواجوی کرمانی:

جاهای دیدنی شیراز،خواجوی کرمانیآرامگاه خواجوی کرمانی

دروازه قرآن و قرآن تاریخی بالای آن معروفترین ورودی شیراز است که در تنگه الله اکبر قرار گرفته اما چیزی که موجب شهرت بیشتر این دروازه شده، وجود آرامگاه کمال الدین ابوالعطاء متخلص به خواجوی کرمانی در سمت دیواره غربی تنگ است.
عارف و زاهد کرمانی در اواخر عمر زادگاهش را ترک و در شیراز زندگی ساده ای داشته است و شاید به همین دلیل سلوک زاهدان بوده که هیچ نام و نشانی از او بر سنگ قبرش نیست و در سال ۱۳۷۰ بعد از کنگره بزرگداشت خواجو در کرمان، سردیسی از وی در این محل نصب شد.

جاهای دیدنی شیراز،-آرامگاه بی نام و نشان خواجوی کرمانیآرامگاه بی نام و نشان خواجوی کرمانیجاهای دیدنی شیراز-سردیس خواجوی کرمانیسردیس خواجوی کرمانی

از کنار مزار این شاعر و عارف بلند آوازه چشمه معروف رکن آباد هم که در دیوان اشعار شاعران شیراز بسیار به آن اشاره شده جریان دارد. کمی بالاتر از مقبره او غاری وجود دارد که گفته می شود محل عبادت و ریاضت خواجوی کرمانی بوده است.
این مکان جزو جاهای دیدنی شیراز محسوب میشود که توصیه ما این است که بعد از ظهر سراغ مقبره خواجو بروید و تا غروب آنجا بمانید به خاطر آنکه محدوده دروازه قرآن در شب نور پردازی می شود و می توانید شهر زیبای شیراز آرامگاه را در نور شب تماشا کنید.

حافظیه

تورحافظیه از اصفهان|تورجورآرامگاه حافظ

بعد از دروازه قران می‌توانید راهی آرامگاه حافظ شوید که در جنوب دروازه قرار دارد آرامگاه شاعر و عارف نامدار ایران ،حافظ در یکی از گورستان های تاریخی شیراز معروف به خاک مصلی قرار دارد.
احتمالاً اینجا پر طرفدار ترین تفرجگاه تاریخی شیراز و جزو بهترین جاهای دیدنی شیراز است. برای اولین بار ابوالقاسم گورکانی حاکم فارس، ۶۵ سال پس از درگذشت او، ساختمان گنبدی شکل با حوض بزرگی در جلوی آن بر فراز مقبره حافظ بنا کرد. سنگ بنای باشکوه آرامگاه در دوران کریم خان گذاشته شد و در سال ۱۳۱۵ خورشیدی مقبره فعلی برای حافظ با الهام از معماری دوره زندیه ساخته شد.
این آرامگاه برای مردم شیراز بسیار مورد احترام است و بعضی از آنها با وضو به زیارتش می‌روند. علاوه بر گردش در باغ با صفای این آرامگاه می توانید در کافه کوچک آنجا کمی استراحت کنید .

جاهای دیدنی شیراز-باغ حافظ در شیرازباغ با صفای حافظ در شیراز

برای زیارت حافظ باید به میدان آزادی (فلکه گاز) برسید و مسیرتان را به سمت حافظیه کج کنید.
این مجموعه چهار در ورودی- خروجی دارد که در اصل دو در سمت جنوب آن و دو در، در سمت غرب آن و یک در هم در سمت شمال شرقی آن قرار گرفته است. اگر در حیاط سرسبز حافظیه بگردید می‌توانید سنگ قبر برخی از نام آوران و هنرمندان ایرانی مثل لطفعلی صورتگر، شاعر و علیرضا شاپور شهبازی، باستان شناس را ببینید.

سعدیه

آرامگاه سعدی آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی از دیگر نقاط محبوب شهر شیراز است مخصوصا آنکه اردیبهشت زادروز سعدی بلند آوازه هم هست آرامگاه سعدی از زمان کریم خان تا امروز بارها بازسازی شده.
بنای نخستین آرامگاه تا سال ۱۳۲۷ خورشیدی برپا بود اما بنای زیبای فعلی که مربوط به دوره پهلوی دوم است ساخته شد تا امارتی در خور استاد سخن ساخته شود.
سعدی یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز محسوب میشود که شدر سمت چپ آرامگاه یک حوض ماهی قرار دارد که آب آن از مناظر مقبره تامین می شود. این حس خیلی معروف است که می گویند سعدی در زمان حیاتش از آن استفاده می کرد. یکی از رسوم زیارت مقبره سعدی انداختن سکه در این حوزه ماهی است که می گویند آرزو را براورده میکند. حواستان باشد اشتباهی سکه را در حوض بیرون از آرامگاه نیندازید.

حوض ماهی در سعدیهحوض ماهی در سعدیه

آسانترین مسیر برای رسیدن به آرامگاه سعدی رفتن به میدان بوستان( کلبه) است. آرامگاه سعدی هم یک کافه دارد که می‌توانید بعد از زیارت آرامگاه سعدی و گشت و گذار در آب سرسبز آن ،در آنجا فالوده ی خوش مزه ی شیرازی میل کنید.

برای دیدن ادامه ی جاهای دیدنی شیرازکلیک کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 163
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 8 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

محلات! اولین جایی که بعد از شنیدن سفر به محلات به ذهن اکثریت می‌رسد، بازدید از آبگرم محلات است. بعد هم دیدن باغ گل آن که بدون شک همه درمورد زیبایی‌هایش شنیده اند اما دیدنی ها و زیبایی های محلات فراتر از اینهاست آثار طبیعی و باستانی زیادی در این نقطه از کشورمان قرار گرفته که متاسفانه کمتر ایرانی آن را دیده و یا حتی شنیده است. غار بسیار زیبایی که در جهان کم نظیر است و در ایران تنها در محلات وجود دارد آثار باستانی با ارزشی که به دوره‌های مختلف تاریخ باز می گردد و می توان شکوه و عظمت فرهنگ ایرانی را در آنها یافت.پس با تورجور همراه باشید تاسفری به تک تک دیدنی های محلات داشته باشیم.

 

بهترین زمان سفر به محلات

برای سفر به محلات و دیدن همه این زیبایی ها در تمام فصول سال می تونید اقدام کنید ولی از آنجایی که جشنواره گل و گیاه محلات در شهریور یا مهر هر سال برگزار می گردد، بسته به زمان برگزاری این جشنواره این دو ماه بهترین زمان برای سفر به این نقطه از کشور عزیزمان و دیدن شاهکار گل و گیاه ایران محسوب میشود.به همین دلیل ما نیز مهرماه را برای سفر به محلات هلند ایران انتخاب کردیم.
شما میتونید این سفر را یک و یا دو روزه انجام دهید ولی در یک روز بدون شک وقت کم می آورید چرا که برای دیدن همه زیبایی های طبیعی و تاریخی محلات و استفاده از آب گرم آن و بازدید از باغ گل یک روز زمان بسیار کمی است و نیاز به زمان بیشتری دارید.

پنجشنبه صبح بود که به سمت محلات راه افتادیم. این شهر از توابع استان مرکزی است که تا تهران حدود ۲۸۰ کیلومتر فاصله دارد و نزدیک به ۳ ساعت و نیم برای رسیدن به آن زمان می‌برد. محلات از مناطق مسکونی قدیمی ایران به شمار می رود که از آثار برجامانده به نظر می‌رسد. قدمت آن به زمان مادها و هخامنشیان باز می‌گردد و از جمله مناطق درخور اهمیت در آن زمان ها به شمار می رفته است.

نکته قابل توجه در مورد محلات این است که با وجود این چنین قدمتی، در هیچ یک از کتب قدیمی، نامی از محلات به چشم نمی‌خورد بلکه آن را به نام‌های ورکان و سایر الملوک می‌توان پیدا کرد.

چرا نام محلات محلات است؟

محلات در واقع جمع محله است و من نظر می رسد منظور متشکل از چند محله بوده است که به مرور زمان تبدیل به محلات کنونی ما شده است.

چگونه از تهران به محلات برویم؟

برای رسیدن به محلات از تهران به سمت قم به راه افتادیم و در ادامه سلفچگان روستای دودهک و دلیجان را رد کردیم تا به محلات رسیدیم.همچنین میتوانید برای سفر به محلات و بازدید از همه ی دیدنی های محلات از تور های طبیعت گردی محلات استفاده کنید.

دیدنی های محلات

زمان حرکت ما ساعت ۶ صبح بود در بین راه در یکی از رستورانهای جاده قم توقف کردیم و صبحانه مفصلی در هوای خنک اوایل پاییز خوردیم و بعد به مسیر خود ادامه دادیم . ساعت ۱۰ به دلیجان رسیدیم از قبل فهرستی از دیدنی های محلات تهیه کرده بودیم اولین نشان که منحصر به فرد هم هست غار چال نخجیر بود. غار چال نخجیر در جاده دلیجان به سمت نراق قرار دارد به همین دلیل قبل از رسیدن به محلات در دلیجان مسیر جاده نراق را انتخاب کردیم بعد از حدود ۱۵ کیلومتر تابلو غار نصب شده بود و بقیه مسیر را با راهنمایی تابلوها طی کردیم.

غارچال نخجیر زیباترین دیدنی های محلات

غارچالنخجیر زیباترین غار دنیا-تورجورسقفی بلند و اشکالی بلورین

غار چال نخجیر ، تنها غار زنده ایران و از معدود آنها در جهان به شمار می رود. داشتن غاری که هنوز زنده است و هنوز می تواند خود را بازسازی کند از ثروت های طبیعی ایران به شمار می رود، بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند در صنعت توریست مورد استفاده فراوان قرار گیرد و جزو مهم ترین دیدنی های محلات محسوب میشود.

منظور از زنده بودن غار این است که اگر به هر علتی صدمه‌ای به دیواره آهکی غار وارد شود به مرور زمان و طی گذشت چندین سال محل آسیب دیده ترمیم می‌شود و به حالت اول باز میگردد البته نکته ای که باید مد نظر قرار دهیم این است که ترمیم و بازسازی صدمه ای کوچک شاید چندین هزار سال طول بکشد.
به همین دلیل هنگام بازدید از این غار باید بسیار مراقب بود تا کوچکترین صدمه ای به آن وارد نکنیم.

برای این غار استثنایی حتی فلش دوربین های ما، لمس دیوار ها توسط انسان، می تواند آسیب جدی به زنده بودن آن باشد و باعث شود این خاصیت خود را از دست بدهد و ما برای همیشه این پدیده کم نظیر در دنیا را از دست بدهیم.

غار چال نخجیر که مردم در گذشته به آن هوهو می‌گفتند در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. غار که به دوره سوم زمین شناسی تعلق دارد هنوز به طور کامل کشف نشده است بر اساس پیش بینی زمین شناسان این غار در حدود ۸ تا ۱۰ کیلو متر عمق دارد در حالیکه تاکنون تنها چهار کیلومتر از ان شناسایی شده است.
کمی بیشتر از یک کیلومتر آن سنگ فرش و برای بازدید عموم مردم آماده شده است که به دلیل هموار بودن مسیر پیمایش در حدود یک ساعت زمان نیاز است تا این مسافت را طی کنید البته زیبایی های غار باعث می شود هرگز گذر زمان را احساس نکنید.

تور غار نخجیر - محلات
چکیده ها و چکنده های آهکی شیری رنگ که در همه جای غار به چشم می خورد همچنین رنگ های زرد سیاه، سبز، نارنجی و قرمز هم در نقاط مختلف غار مشاهده می شود که به دلایل وجود املاح گوگرد، آهن، مس و جیوه ایجاد شده اند و واقعا ترکیب این رنگ ها ما را به وجد آورده بود.

در بیشتر دیواره‌های غار آثار خط تراز آب دیده می‌شد. شاید در گذشته داخل غار آب بوده که بر اثر تغییرات در طول دوره های زمین شناسی اکنون دیگر آثاری از آن باقی نمانده. البته طبق صحبتهای کارشناس حاضر در غار در انتهای غار دریاچه وجود دارد که پیش بینی می شود در صورت کشف تمامی آن، زیباترین غار آبی کشور باشد که با ایجاد امکانات قایقرانی بتوان مناظر بی نظیر و غیر قابل تصور را شاهد باشیم امیدوارم روزی بتوانیم بر روی آب دریاچه این غار پارو بزنیم.

همانطور که گفته شد خود احیای از ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد این غار به شمار می رود.
از دیگر عجایب این غار یکنواخت بودن و تهویه عجیب هوای آن در تمام فصول سال است. به طوری که شما در تابستان هوای خنک و در زمستان گرما را در داخل غار تجربه می کنید.
بنا به گفته کارشناسان مربوطه این غار دمای هوایی بین ۷ تا ۱۴ درجه سانتی‌گراد دارد که برای تمامی فصول مطلوب و لذت بخش خواهد بود.
در بازدید از غار این نکته را فراموش نکنید که حتی لمس دیواره‌ها و چکیده ها و چکنده های غار هم به شدت به آن آسیب میرساند مراقب ثروت‌های طبیعی مان باشیم.

آتشکده ی آتشکوه دومین جذابترین دیدنی های محلات

آتشکده ی آتش کوه-دیدنی های محلاتآتشکده ی آتش کوه

یکی دیگر از دیدنی های محلات که در فهرست مسیرمان قرار داشت آتشکده آتشکوه بود. آتشکده ای که به دوره ساسانی تعلق دارد. برای رسیدن به این آتشکده در راه بازگشت از غار چال نخجیر به دلیجان برگشتیم و بعد از گذشتن چند دقیقه از جاده کمربندی دلیجان به سمت محلات به تابلوی برخوردیم که مارا به سمت آتشکده راهنمایی می‌کرد.
از این بنای عظیم تاریخی که جزو مهمترین آتشکده های زرتشتیان به حساب می آید، دیوار ها و ستون ها باقی مانده است که عظمت بنا را به خوبی در ذهن متصور می نماید. دیوارهایی که برای استحکام بیشتر در آن ها تیرهای چوبی به کار رفته بود و ستون‌هایی که از سنگ و ساروج ساخته شده و بنا به نوشته مورخان، طاق عظیمی بر روی این ستون ها قرار گرفته بوده. با قدم زدن در میان این ستونهای قطور ، تصور بنای کامل و قسمت های مختلف آن حس عجیبی به انسان دست می دهد.

در این سفر هم باز همان حس غریبی که در بازدید از هر بنای تاریخی به سراغم می آید را تجربه کردم تصور اتفاقاتی که در کنار هر یک از این ستون ها رخ داده، انسانهایی که آمده اند و رفته اند. ظلم ها و مهربانی ها یی که این بناها به چشم دیده اند و نمی‌توانند لب بزنند و برای ما از نیاکانمان چه داستان هایی که بگویند.

آتشکده ی آتش کوه دیدنی های محلاتآتشکده ی آتش کوه

بقیه همسفران نیز هر کدام در گوشه ای به تنهایی و سکوت در حال قدم زدن در میان ستون ها و دیوار ها بودند. گویی آنها هم حس و حالی شبیه به من داشتند .اگر به دیدن آثار تاریخی علاقه مند هستید، دیدن این بنا را حتما توصیه می کنم.

متاسفانه در نقطه نقطه این بنای با ارزش آثاری از تخریب به چشم می‌خورد که انسانها برای یادگاری و یا فروش به غارت برده اند و صدمه ای فراوان به آن وارد کرده‌اند. ای کاش قدر داشته هایمان را بدانیم و برای لذت های آنی و بی ارزش تاریخ کشورمان را نابود نکنیم.

در نزدیکی این آتشکده روستای وجود دارد که قدمت زیادی ندارد به همین دلیل احتمال می‌رود روستا وجود داشته باشد، که هنوز در زیر خاک مدفون باشد. امیدواریم روزی حفاری شود و از دل خاک بیرون بیاید تا بتوانیم برگ دیگری از تمدن ایران زمین را شاهد باشیم. درخت چنار بزرگ نزدیک روستا از دیگر دیدنی‌های محلات به شمار می رود که دیدن آن خالی از لطف نبود.

در ادامه مسیر به شهر محلات رسیدیم شهر گل ایران که به هلند ایران نیز معروف است. مشخص است که به محض رسیدن به محلات اولین چیزی که هدف آن قرار گرفت، باغ گل محلات بود. ولی قبل از آن گرسنگی امانمان را بریده بود اول باید به داد شکم می‌رسیدیم.

در یکی از رستورانهای این شهر نهار خوردیم و کمی استراحت کردیم و بعد از مرور برنامه به سمت باغ گل حرکت کردیم. نکته ای که در اینجا باید یادآور شوم این است که هر ساله از اواسط شهریور تا اواسط مهرماه به مدت یک هفته جشنواره گل در شهرستان محلات برگزار می شود که اگر با مطالعه قبلی و دانستن زمان این جشنواره برنامه سفر خود را در آن زمان هماهنگ نمایید، می توانید از هلند ایران بهترین استفاده را نمایید.

باغ گل محلات

باغ گل محلات-مکان های دیدنی محلات-تورجورباغ گل محلات

در باغ گل محلات که جزو شگفت انگیزترین دیدنی های محلات محسوب میشود ، انواع گلهای میخک، داوودی، ختمی، شب بو، دیفن، باخیا، بنفشه، کاکتوس، زنبق، رز، پاپیتال، مینا، بنجامین، محبوبه شب و …. با تزیینات هنرمندی زیبایی به چشم می‌خورد. گل هایی که از قدم زدن در میان آنها و استشمام هوای معطر و لطیف آنجا سیر نمی شدیم و روحی تازه پیدا کردیم داستان کاشت گل در محلات هم بسیار جالب است داستانی که یکی از اهالی محلی اینگونه برایمان شرح داد.

 

داستان کاشت گل در محلات

بیش از هشتاد و پنج سال پیش یک مسیحی هلندی الاصل به نام پرتیوار که در تهران ساکن بود با وارد کردن بذر گل از هلند در باغ شخصی خود به پرورش گیاه می پردازد. این باغ سرکارگری داشته به نام یحیی خان، که اهل محلات بوده. یحیی خان اصول گل داری را به طور کامل آموخته بود. بعد از بازگشت به محلات به پرورش گل در آن شهرستان مشغول می‌شود و به مرور این کار را به صورت حرفه ای ادامه می دهد. آنچنان که اکنون با دیدن آن فکر می‌کنید که هلند در ایران قرار گرفته است. باغبانان و گلداران محلاتی، بر این باورند که شرایط مناسب آب و هوایی، قرار گرفتن محلات در دامنه کوهستان و نیز دور بودن از کارخانه ها و مراکز آلوده کننده هوا باعث ایجاد منطقه ای مناسب برای رشد گل و گیاه شده است.

گل های هلندی در محلاتگل های هلندی در محلات

محلات در خصوص پرورش و تولید گل مقام نخست را در کشور دارد و یکی از مراکز تولید گل های زینتی در آسیا نیز به شمار می رود به این نشان که پرورش دهندگان گل گلایل در نمایشگاه بین‌المللی اوزاکای ژاپن، جایزه برتر این نمایشگاه را از آن خود کردند. اگر شرایط برای پرورش دهندگان گل این منطقه فراهم شود، بدون شک محلات می‌تواند در زمینه صادرات هم در کل دنیا جایگاه بسیار مناسبی پیدا کند.

به غروب نزدیک شده بودیم که سرشار از لطافت و انرژی از باغ گل خارج شدیم و به محل اقامت خود در محلات حرکت کردیم. در شهرستان محلات مهمانسراها و هتل هایی برای اقامت وجود دارد که شما میتوانید از آنها استفاده کنید و یک یا چند شب را در دیار گلها سپری کنید.

شب بعد از کمی گفت و گو با همسفران و مرور خاطرات و عکس هایی که در طی روز گرفته بودیم به خواب رفتیم. صبح ساعت ۸ بیدار شدیم و بعد از صبحانه ای که در محل اقامت خوردیم به سمت آبگرم محلات حرکت کردیم. برای رسیدن به آبگرم محلات باید از شهرستان محلات به سمت شمال شرق حرکت کنید.

برای ادامه ی جاذبه های محلات کلیک کنید



:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 آذر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

گلستان زیبایی ها در شمال دزفول

این روزها حال و هوای خوزستان مناسب سفر است. یک باران که بیاید زمین ها سبز می شود و شکوفه ها بیرون می زنند و زمین هم شاداب می شود.
اما دزفول شمالی ترین شهر استان خوزستان محسوب می شود همیشه آماده دیده شدن است.چون دزفول که از سمت شمال به استان لرستان و از شرق به مسجدسلیمان و استان چهارمحال و بختیاری و از شمال غربی به اندیمشک و از جنوب به شوشتر و اهواز به سمت غرب شوش محدود می گردد دارای ویژگی های منحصر به فرد خود است.
در دزفول کرانه‌های رودخانه دز از بخش شهیون در شمال تا روستای عباس آباد در جنوب با برخورداری از سواحل شن ماسه ای و سنگی پذیرای مهمانان فراوانی در ایام مختلف سال است.
این شهرستان از سه قسمت جلگه ای، نیمه کوهستانی، تشکیل شده است. ارتفاع این شهرستان ۱۴۸ متر از سطح دریا می‌باشد و مناطق نیمه کوهستانی این شهرستان سردشت و شهیون و مناطق کوهستانی آن احمد فداله و دره کاید محسوب می‌شوند.پس با تورجور همراه باشید تا سری به تمام دیدنی های دزفول بزنیم.البته دیدنی های دزفول یکی دو تا نیستند ولی ما سعی میکنیم بهترین جاذبه های دزفول را نام ببریم و درمورد آنها توضیح دهیم.

 

دیدنی های دزفول

کول خرسان

دیدنی های دزفولکول خرسان دزفول

منطقه طبیعی و زیبای کول خرسان یا اشکفت زرده که در کیلومتر ۲۸ جاده ی ‏شهیون ، سمت چپ جاده مجاور در روستای بیشه بزان دارای آب دائمی، آبشار آبچکان، بیشه زار و انواع روییدنی های خاص منطقه از جمله مناطق دیدنی شمال دزفول است.

دسترسی به کول خرسان یا همان اشکفت زرده از دو مسیر بیشه بزان و از مسیر قلعه شاداب قابل دسترس است.کول خرسان مجموعه‌ای از دره های عمیق با ارتفاع حدود ۵۰۰ متر تا ۶۰۰ متر بوده که دره های های قلعه شاداب به آن منتهی و برخی از این درها به رودخانه دز راه پیدا نموده و در برخی از این دره های عمیق نهرهای آب جاری و مملو از نیزارها و علفزارها همراه با تک درخت ها و درختچه ها می باشد.

دامنه شرقی کوه قلعه ی شاداب، مملو از درختان بادام و کنار بوده که محل مذکور را کنارستان گویند. همچنین انارستان از زیستگاههای مهم پرندهتیهودر منطقه می باشد که به کل خراسان راه می‌یابد.

دیونی و پیربانگو

روستای دیونی و پیربانگو دزفول-دیدنی های دزفولروستای دیونی

هر چقدر از دزفول به سمت شمال آن شهر و مناطق کوهستانی بروید زیبایی‌های آن سرزمین بیشتر می شود در کیلومتر ۴۷ جاده شیهون_- دزفول منطقه زیبای دیونی قرار دارد که با رودخانه دائمی درختان فراوان و بیشه زار های متعدد به محلی برای تجمع طبیعت گردان تبدیل شده است. منطقه پیر بانگو هم ۴ کیلومتری آن سوتر با درختان انبوه و چشمه آب دائمی و منظره های زیبا طبیعت بکر را فراهم آورده است.این منطقه یکی از بهترین دیدنی های دزفول به شمار می آید.

شوی؛دسته گلی در کوهستان

دیدنی های دزفول-آبشار شوی دزفولآبشار شوی دزفول

روستا و آبشار شوی در شمال غرب دزفول از جمله بلندترین آبشارهای ایران محسوب می شود. دسترسی به آن از دو مسیره تله زنگ در شمال اندیمشک و سردشت در دزفول امکان پذیر است. این آبشار از بزرگترین و زیباترین آبشارهای منطقه بختیاری است که در دهستان شوی بخشی شیهون در شمال شهرستان دزفول قرار دارد و از جاذبه های گردشگری منطقه بختیاری محسوب می شود. منطقه شوی زیستگاه پازن پلنگ خرس و سمندر بوده و پوشیده از درختان بلوط می باشد.

از عمده دلایل بکر بودن منطقه شوی سختی مسیر و نبود جاده اتومبیل رو در این منطقه است. برای رسیدن به آبشار شوی می بایست از راه آهن وزن دره کوهستانی منطقه بختیاری استفاده کرد که در هر صورت مسافت نسبتاً زیادی پیاده پیموده می شود.این آبشار زیبا را هم میتوان یکی از بهترین دیدنی های دزفول نام برد.

توبیرون

توبیرون دزفول-دیدنی های دزفولتوبیرون دزفول

دره ی توبیرون در مسیری به طول ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر در شمال دزفول واقع است که دیواره های رفیع آن با ارتفاع ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر و انبوه درختان انگور، انجیر وحشی، برگ های شاوشان ، آبشارها و آبچکان ها جلوه بسیار زیبایی به این دره ها داده است که چشم هر بیننده ای را محو تماشای خود می‌سازد. این دره حاصل هزاران سال فرسایش آبی حاصل از بارندگی های فصلی در حوزه های بالاتر و سرازیر شدن تند آب ها در کوه و تپه می باشد. به نحوی که در فصول خشک عمق زیاد دارد و ،مانند یک زهکش عمل کرده و آب سفره‌های زیرزمینی را جمع کرده و آب در کف دره جاری میشود، به طوری که در بعضی قسمت ها از دیواره و کف دره اب زلال تراوش می‌کند.

((تٌو)) در لهجه دزفولی به معنی تب گرما و تو بیرون به معنای مکانی که گرما را از تن می زداید ، گفته می شود که در قدیم برای کاهش درد بیماری ها از این محل استفاده می‌شده است. البته تو بیرون به معنای بی مانند هم هست و حتی مناطقی از این دره زیبا، شکارگاه خوبی برای صیادان نیز بوده است .برای عزیمت به این دره زیبا باید از مسیر جاده سردشت بروید و حدود ۲۴ کیلومتر طی کنید. نرسیده به گردنه تنگ سرا سمت چپ به جاده فرعی بروید و حدود ۶ کیلومتر جاده شنی را طی کنید.توبیرون نیز یکی از جذاب ترین دیدنی های دزفول به شمار میرود که دیدن آن را حتما توصیه میکنم.

لیوس؛شاهکارسنگی

لیوس روستای سنگی در دزفوللیوس روستای سنگی در دزفول

اما لیوس از جمله روستاهای گردشگری، بخش سردشت دزفول است. که سابقه آن به بیش از ۷۰۰ سال برمی‌گردد معماری ابنیه این روستا کاملا بومی و سازگار با محیط است. درخت چنار و چشمه روستا و بقایای آسیاب های آبی و مناظر کوه لنگر، از دیدنی های روستا محسوب می شود. روستای لیوس در ۸۲ کیلو متری جاده شهیون دزفول، دامنه ی کوه لنگر قرار دارد.

برای گشت و گذار به کل روستاها و مناطق تاریخی طبیعی شمال دزفول پیشنهاد می دهیم محل اقامت خود را پامنار انتخاب کنید و سپس روزانه به گشت و گذار در دیگر مناطق بپردازید.

پامنار؛رنگین کمان زیبایی ها

دیدنی های دزفول-پامنارروستای پامنار،رنگین کمان دزفول

از جمله روستاهای شاخص گردشگری شمال دزفول در بخش شهیون پامنار نام دارد. پامنار یکی از زیباترین دیدنی های دزفول است که  در ۴۲ کیلومتری شمال دزفول واقع شده است و در کنار دریاچه سد دز واقع است. مخارج زندگی مردم این روستا از راه تولید لبنیات و محصولات کشاورزی، دامداری، ماهیگیری، قایقرانی و نیز تولید و فروش صنایع دستی از جمله کپو بافی تامین می شود.

روستای پامنار نزدیک به ۴۰ خانوار و بیش از ۲۵۰ نفر جمعیت دارد. منطقه شکار ممنوع شاداب با مساحت حدود ۵۰۰۰ هکتار در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان دزفول بین روستای پامنار و اسلام آباد واقع است. از ضلع غربی مشرف به دریاچه سد دز و از شمال به روستاهای اسلام آباد پامنار و از جنوب به رودخانه دز و از شرق به روستاهای بیشه بزان و بازارگه منتهی می گردد.

گویش مردم این روستا بختیاری است و از اهالی منطقه و بختیاری شَهی شهرت دارند .از جمله مهمترین عامل توجه گردشگران به روستای پامنار همجواری آن با دریاچه شهیون است. این دریاچه یکی از زیباترین دریاچه های ایران و جهان در شمال غربی دزفول و پشت دو کوه شاداب و تنگ جوان شکل گرفته که چهره زیبایی به این منطقه داده است به گونه ای که جزیره بزرگ و سطح دریاچه با مساحتی بالغ بر ۶۰ هزار متر مربع چشم انداز زیبایی را به وجود آورده است. در این جزیره درختان کُنار، سدر، بادام کوهی، کلخنگ، بید و همچنین جانوران کوچک مانند روباه و خرگوش در کنار پرندگان زیبای مثل تیهو، کبک و پرندگان دریایی، حیات وحش بی نظیر را شکل داده است.
قلعه شاداب در جنب این روستا یکی از مناطق با قدمت تاریخی و حفاظت شده محیط زیست و زیستگاه برخی گونه‌های جانوری و گیاهی است. قلعه شاداب با ده کیلو متر طول و چهار کیلومتر عرض یکی از بزرگترین قله های طبیعی ایران محسوب می شود. دیواره های طبیعی آن تا ۷۰۰ متر ارتفاع دارند این قلعه در دوره ساسانیان به دژ انوشبرد یا دژ فراموشی خوانده می شود.

عبور از پل متحرک و چوبی این قلعه طبیعی می‌توان کیلومترها از طبیعت منطقه را زیر نظر گذراند. وجود این قلعه در نزدیکی دریاچه سد دز و دو روستای گردشگری پامنار و اسلام‌آباد باعث اهمیت چندان نشده است.

روستای پامنار جزء بخش شیهون از توابع سردشت در فاصله هوایی ۲۵ کیلومتری و فاصله جاده ای ۴۲ کیلومتری شهر دزفول به وسعت ۵۷ هکتار در میان دامنه رشته کوه های زاگرس و مشرف به دریاچه سد دز در شمال این شهرستان واقع شده است. روستای پامنار به واسطه چشم اندازهای بسیار متنوع طبیعی، فرهنگی به دلیل همجواری با دریاچه دز، وجود قلعه طبیعی شاداب، درخت‌های سدر، دره ها و چشمه ها، دارای طبیعتی جذاب و خاص است. که همه ساله گردشگران فراوانی را به خود جذب می کند از جمله تفریح های موجود در منطقه می‌توان به قایقرانی در دریاچه دز، اسکی روی آب، شنا، گذران اوقات فراغت در جزایر دریاچه و سواحل آن، استفاده از هوای مطبوع، مشاهده حیات وحش منطقه به ویژه پازن و تیهو، ماهیگیری ورزشی در دریاچه، مشاهده و آشنایی با زندگی عشایری مردم بومی و فضای زیبای معماری سنتی منطقه، آشنایی و مشاهده ی صنایع کوهنوردی و مشاهده دره های عمیق کول خراسان و دره رودخانه دز نام برد.

فضای روستا با بوی خانه های کاهگلی آن که شما را مهمان سفر به سالها پیش می کند .از گیاهان و پوشش های منطقه می‌توان به رملیک کُنار،بنه،بادام،جاز،انجیر،بلوط و نخل اشاره کرد.
از دیگر جاذبه های این منطقه می توان از هنر کپوبافی یاد کرد که از صنایع دستی رایج بومی آن منطقه است.این مکان که جزو دیدنی های دزفول است را فراموش نکنید.

کپوبافی؛اوج خلاقیت

کپوبافی دزفول-جاهای دیدنی دزفولکپوبافی دزفول

روستای پامنار و اسلام آباد که در نزدیکی هم قرار دارند  و خاستگاه هنر کپوبافی در دزفول هستند کپوبافی برای مردم این منطقه نه تنها هنر و ذوق به شمار می رود بلکه زندگی است و محل مناسبی برای امرار معاش زنان زحمتکش محسوب می شود که در کنار کار طاقت فرسای روزانه به تهیه آن می‌پردازند و همواره به عنوان یک میراث آن را حفظ کردند.
کپوبافی از بافته های حصیری است و مواد اولیه آن کرتک و برگ نخل های خرما است که از سالیان متمادی رواج داشته است که کرتک نوعی گیاه خودرو است که در حاشیه های نهرها رودخانه ها و دشت های منطقه شیهون به وفور یافت می شود.

انواع تولیدات را شامل اشکال بیضی و دایره ای و با کاربردهای مختلف به ویژه مصنوعات صنعتی از جمله گلدان، جا دستمالی، زیر کتری، زیر قوری، میوه خوری و ا انواع دیگر محصولات حصیر بافت، اعلام کرد.

نوع تولیدات کپو در منطقه از نظر کمی و کیفی در سطح بسیار خوبی قرار دارد. مسابقه و نمایشگاه کپوبافی نیز تاکنون در روستای پامنار با هدف ارائه توانمندی های زنان و دختران این منطقه در امر کپوبافی و بافته های حصیری برگزار شده که مورد توجه گردشگران زیادی واقع شده است. محصولات تولیدی کفی این روستا و روستاهای شهرستان دزفول به سایر نقاط کشور به ویژه تهران و شهرهای شمالی ارسال می‌شود.پس،بعد از مشاهده ی دیدنی های دزفول از کپو های زیبا دیدن کنید و برای دوستانتان سوقاتی بخرید.

در گذشته پامنار کجا بود؟

دیدنی های دزفول-پامنارپامنار

روستای پامنار در گذشته در کنار سرچشمه های رود دز قرار داشته و با داشتن نخلستانهای زیاد مرکز مهمی برای تهیه مواد اولیه آن به شمار می رفته است. اما با آبگیری سد دز در سال ۱۳۴۲ نخلستان‌های این منطقه به زیر آب رفت و خود روستا نیز به محل فعلی آن یعنی کناره دریاچه منتقل شد. در حاشیه دریاچه سد دز، برخی نخل‌ها از آب بیرون زده که نشان از وجود بخشی از نخلستان‌های آن زمان است.

بعد از این اتفاق صنعتگران کپوبافی با توجه به این که این هنر دستی ریشه در فرهنگ و آداب آنها دارد و بخش مهمی از هنر آنها محسوب می شد مواد اولیه خود یعنی برگ نخل های خرما را از سایر مناطق به ویژه مناطق جنوبی کشور تهیه می‌کنند. محصولات زیادی توسط کپوبافی آن در زمینه های مختلف به ویژه ظروف تزئینی و سنتی با استفاده از رنگ ها و نقوش سنتی از دیر باز تولید و با هویت تاریخی، زینت بخش خانه ها هستند.

روستای پامنار در سالهای اخیر با توجه به پتانسیل‌های بالای گردشگری به عنوان یکی از روستاهای نمونه گردشگری استان خوزستان، برگزیده شده و به تازگی اقداماتی نظیر تسطیح تپه ها برای احداث رستوران، کمپ و پارکینگ و تعریض جاده دسترسی در این منطقه صورت گرفته است .شغل عمده ساکنان منطقه دامداری است که در کنار دامداری کشاورزی به صورت کشت دیم و بیشتر کشت دیم گندم و جو وجود دارد. همچنین عده زیادی از ساکنان روستاهای پاقلعه و پامنار به شغل صیادی در دریاچه سد دز ،مشغول هستند. زبان مردم محلی گویش لری بختیاری است و سنت ها و آیین های اصیل بختیاری در آداب ساکنان به چشم می‌خورد.

برای ادامه ی مقاله ی جاذبه های دزفول کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 آذر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

بعضی از سفرها به نقاطی خاص هستند که اگر به قصد دیدار دوستی نباشد شاید خیلی کم فرصت سفر به آنها دست دهد و چقدر این دیدار ها لذت بخش است و ماندگار مثل دیدار شهری در جنوب فارس برای ملاقات یک دوست و در نهایت بازدید از یکی از بزرگترین و مهمترین غارهای دست کند ایران در این شهر این سفر و به یاد ماندنی تر کرد. امیدوارم از این گزارش لذت ببرید.پس با تورجور همراه باشید تا سفری هرچند کوتاه به غار سنگ شکنان جهرم داشته باشیم.

جغرافیای جهرم

غار سنگ شکنان جهرمنمای بیرونی غار سنگ شکنان جهرم

جهرم یکی از شهرستان های تابعه استان فارس می باشد که در نیمه جنوبی استان واقع شده است. وسعت این شهرستان ۵۴۳۶ کیلومتر مربع است و از سمت شمال به سروستان و شیراز ازسمت شرق به فسا و داراب ازسمت جنوب به لار و قیر و کارزین و ازسمت مغرب به فیروزاباد محدود شده است. آب و هوای این شهرستان کاملاً کوهستانی و مرتفع است. این ارتفاعات بخشی از چین خوردگی زاگرس بوده و جهت اغلب کوه ها به تبع سلسله جبال زاگرس جنوبی قرار گرفته و شاخه‌هایی از آن این شهرستان را محصور کرده است.مردم جهرم به گویش محلی و فارسی سخن میگوند و شیعه هستند.

 

مسیر دسترسی به جهرم

غار سنگ شکنان جهرم

مسیر دسترسی به شهر جهرم، با وسیله شخصی از شیراز حدود دو ساعت به سمت جنوب استان می‌باشد که بعد از گذشتن از شهر کوچک خفر به جهرم خواهید رسید.
بعد از ورود به جهرم نکته ای که برام خیلی جالب بود نوع و تیپ گونه گیاهی این شهر و نخل های بلند بود که همه جا قابل روئیت بود و جلب نظر می کرد. انگار این شهر دروازه ورودی اقلیم ناب جنوب کشور است و می شود حال و هوای خط جنوبی‌ترین نقطه ایران رو تجربه کرد. بعد از دیدار دوست قدیمی و صرف ناهار راهی دیدار از یکی از مهمترین غارهای دست کند ایران شدیم و به روایتی این قاره بزرگترین غار مصنوعی جهان می باشد.
در ایران تعدادی غار دست کند وجود دارد ولی غار دستکند جهرم که به غار سنگ اشکن و یا سنگ شکنان معروف است به جهت بزرگی و زیبایی آن در جهان منحصر به فرد است.

سالها قبل وقتی سنگ شکنان جهرمی تصمیم گرفتند از سنگ های آهکی یک کوه بی نام و نشان استفاده کنند، هیچ وقت خیال نمی‌کردند تراشیدن سنگ از چنین کوهی بتواند یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی شهرشان را رقم بزند.
غار سنگ شکنان جهرم اگرچه تاریخ روشن و دقیقی ندارد اما به اعتقاد بیشتر باستان شناسان یکی از غارهای طبیعی و دست کند این شهر است که در دوران صفویان تراشیده شده است. قاری که در جنوب غربی جهرم قرار گرفته و سالها وسیله امرار معاش مردم این منطقه بوده است.
سنگ های سفید آهکی و شکل پذیری که در آن زمان از غار سنگ شکنان جهرم به دست می‌آمد، معمولا صرف تزیین سردر ها و بناهای باشکوه و مهمی می‌شد که یا به اشراف تعلق داشتند و یا به حکومت.
مرغوبیت این سنگها به حدی زیاد بود که آوازه شان حتی در شهرهای مجاور هم پیچیده بود و معماران بنا های شیراز هم در ساخت و ساز های شان از این سنگ ها استفاده می کردند. مثل مسجد جامع عتیق شیراز که از این سنگها در نمای آن به کار رفته است.
سنگ شکنان جهرمی در زمان برداشت سنگ سعی می کردند که به غار اسیب نرسانند. و این چنین به مرور زمان ستون های به جا مانده ی شکل بسیار زیبایی را به غار سنگ شکنان داد. اگر سری به غار سنگ شکنان جهرم بزنید می بینید که دهانه این غار به حدی بزرگ است که می‌توان با خودرو در آن رفت و آمد کرد.

مشخصات فیزیکی غار سنگ شکنان جهرم

طول غار سنگ شکنان ۲۰۰ متر است.و عرض آن از ۶۰ تا ۱۳۰ متر متغیر است مساحت این غار حدودا ۲۰ هزار متر مربع است و ۱۲ ورودی مختلف دارد. صد ستون سنگی در غار سنگ شکنان جهرم وجود دارد که غار را تبدیل به یک تالار زیبا کرده است. از نظر مرغوبیت سنگ های غار سنگ شکنان به دو دسته تقسیم می شوند.
دسته اول ستون هایی هستند که شکاف ها و درز های زیادی دارند و در واقع کیفیت چندانی ندارند در نتیجه سنگ تراشان انها را استخراج نمیکردند.
دسته دوم شامل سنگ ها و ستون هایی است که هیچ درز و شکافی ندارند و برای جلوگیری از ریزش سقف استفاده نشدند.
پژوهشگران معتقدند که در گذشته تعداد و قطر ستونهای داخل غار سنگ شکنان بیشتر از الان بوده است اما سنگ‌شکنان نسل‌های به خاطر اینکه در حمل سنگ ها دچار مشکل بودند ،سنگ های کنار دهنه ی غار را میتراشیدند در نتیجه باعث نازک شدن و کم تحملی انها شد.

روایت داستانی از مردم جهرم

مردم محلی جهرم معتقدند که روزی حاج کاظم فرزند حاج اسماعیل با اسب در حال گردش کنار رودخانه قلات جهرم بود که صدای ضربات پی در پتکی او را به طرف خود کشاند. پیرمردی که سنگ های کوه را می‌تراشید با او هم صحبت و همسفر شد و این آشنایی حاج اسماعیلی با خانواده پیرمرد، عاشقی را برایش به دنبال داشت. اما مخالفت خانواده حاج اسماعیل با ازدواج این خانزاده و دختر پیرمرد رعیت، باعث شد تا پیرمرد شرط بگذارد که خواجه اسماعیل پیش او بماند و با هم در کوه کار کنند.جهرمی ها می گویند که بعدها حاج کاظم به استاد کاظم سنگ شکن معروف شد و ۳۰۰ سال قبل استاد کاظم وارث پیرمرد و غار سنگ شکنان جهرم شد.
غار سنگ شکنان جهرم با این همه جاذبه و زیبایی ثبت ملی نشده است اما سازمان میراث فارس این قول را داده که به زودی ثبت میشود.

برای ادامه ی مطلب غار سنگ شکن جهرم کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: غار ورا جهرم, نام قدیم جهرم, سنگ شکنان تابلو, بزرگترین غار مصنوعی جهان در کاشان, غار مانیان ,
:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 آذر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Elham.g

اواخر پاییز بود و هوا سرد. برای سفر باید مناطق جنوبی و گرم را انتخاب کرد. با دوستانی که قرار بود همسفر باشیم مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که دل به کویر و رمل های ماسه ای بزنیم.
حالا یک سوال پیش رو بود، کدام کویر؟ کویر مرنجاب ؟ کویر مصر؟ کویر ریگ جن ؟ کویر ریگ زرین ؟ کویرحاج علی قلی ؟ کویر لوت؟؟!!
هر کدام از این گزینه ها شرایط خاصی را می‌طلبید که فراهم کردن آن برای همسفران ما میسر نبود. به خصوص که در بین همسفران دختر بچه سه ساله ای حضور داشت، که باید توانایی های او را درنظر می‌گرفتیم و امکانات و شرایط سفر را با توجه به نیازهای او مهیا می کردیم. بعد از کلی مباحثه و مشاوره یاد کویر متین آباد افتادیم.
کویری که فاصله زیادی هم با تهران نداشت و امکانات موجود در منطقه شرایط را برای حضور کودکان در آنجا کاملاً مهیا کرده بود. نزدیکی به تهران و کوتاهی مسیر مزیت مهم دیگری به شمار می رفت که ما را در انتخاب مقصد مصمم تر کرد.

هدف مشخص شد :کویر متین آباد.

برای سفر آماده شدیم البته تجهیزات خاصی لازم نبود همه چیز در منطقه موجود بود. فقط به دلیل فصل زمستان و سرد بودن هوا لباس گرم باید همراه می‌بردیم بررسی هایی در مورد منطقه انجام شد . اطلاعات مورد نظر جمع‌آوری شد، که مسئولیت آن هم طبق معمول بر عهده من بود.

از قبل با کمپی که در منطقه متین آباد احداث شده بود تماس گرفتم و برای تعداد همسفران جا رزرو کردیم. کمپ متین آباد با هدف ایجاد مکانی برای استقرار در دل طبیعت ساخته شده است. امکانات تفریحی مختلفی هم در آن در نظر گرفته شده، که می‌توان در مدت استقرار در منطقه از آنها استفاده کرد.

در کویر متین آباد ، چندین اتاق های تجهیز شده وجود دارد که شامل سرویس‌های خواب، یخچال، حمام و سرویس های بهداشتی که با معماری سنتی منطقه ساخته شده اند و میتوان شب را بدون دغدغه و با آرامش کامل به صبح رساند.

اقامتگاه های کویر متین آباداقامتگاه های کویر متین آباد

در کنار آنها چادرهایی نیز به سفارش هلال احمر احداث شده‌اند که امکانات و وسایل مورد نیاز برای خواب به همراه با زیلو های محلی به سبک چادر عشایر در آنها قرار داده شده است و می توان تجربه یک شب مانی در چادر و طبیعت را تجربه کرد.

کمپ در کویر متین آباد-تورجورکمپ در کویر متین آباد

همسفران ما چادر را ترجیح دادند. تصمیم گرفتیم همگی حتی کوچکترین فرد گروه کودک سه ساله مان هم آن شب را به دور از زرق و برق زندگی و خانه خود و در جایی متفاوت از هر شب، به روش عشایر به صبح برسانیم.
صبح روز حرکت فرا رسید ساعت ۸ صبح همگی جمع شدیم و ذوق و شوق بچه ها از همان شروع این سفر هیجان انگیز ما را نیز به وجد آورده بود.

کویر متین آباد کجاست؟

کویر متین آباد در ۶۰ کیلومتری اتوبان کاشان اصفهان قرار دارد. برای رسیدن به این کویر از سمت اتوبان قم به کاشان به راه افتادیم و بعد به مسیرِ به سمت اصفهان را انتخاب کردیم. هوا خنک بود و دلچسب. نیمرو و چای داغ در آن هوای سرد زمستانی بسیار می چسبید. بعد از یک ساعت رانندگی در بین راه توقف کردیم صبحانه مفصل خوردیم و مسیر را ادامه دادیم.
در ۶۰ کیلومتری بزرگراه کاشان به اصفهان با دیدن تابلوی ابیانه به سمت راست تغییر مسیر دادیم و به سوی امام زاده آقا علی عباس حرکت کردیم. شهرستان بادرود در ۱۰ کیلومتری آن قرار دارد. بعد از پشت سر گذاشتن روستای خالد آباد و ده آباد به روستای متین آباد رسیدیم از خروجی اتوبان حدود ۲۲ کیلومتر مسافت طی کردیم. مسیر برای ماشین شخصی کاملا مناسب بود و نیاز به ماشین های فورویل نبود.

برای اقامت و دیدن کویر متین آباد چند راه امکانپذیر است: یکی همان راهی که ما انتخاب کردیم، یعنی اقامتگاه های متین آباد. راه دیگر اقامت در خانه های محلی روستای بین راه و نزدیک به متین آباد است. با اقامت در این روستاها هم می‌توانید از نزدیک با زندگی مردم روستا آشنا شوید. و هم با طی مسافت کوتاه به کویر برسید. اگر خواستید این راه را برگزینید حتما از قبل با محلی های منطقه برای اقامت شبانه خود هماهنگی لازم را انجام دهید. اگر هم بخواهید شب را در دل کویر و در چادرمسافرتی شخصی خودتان و به تنهایی بگذرانید، می‌توانید از سمت امام زاده آقا علی عباس به جنوب شرقی کویر متین آباد برسید و وارد کویر شوید.
حتماً در نظر داشته باشید اگر در سفرها تصمیم به اقامت در چادر شخصی خود داشتید حتما از قبل نیروی انتظامی منطقه را از محل استقرار خود مطلع سازید.
برای رسیدن به منطقه متین آباد می‌توانید از قطار هم استفاده کنید. برای این منظور در قطار مسافری تهران- اصفهان- یزد باید در ایستگاه بادرود پیاده شوید.یا همچنین میتونید از تور برای رفتن به کویر متین آباد استفاده کنید.

از آنجا که تا کمپ حدود ۲۰ دقیقه بیشتر راه ندارید. از تهران با ماشین شخصی حدود ۴ ساعت برای رسیدن به کمپ زمان لازم دارید. ما ساعت ۱ بعد از ظهر به محل رسیدیم و در چادرها مستقر شدیم.

چادر های کویر متین آبادچادر های کنار هم قرار گرفته ی کویر متین آباد

همانطور که گفته شد چادرها از نوع چادرهای هلال احمر بود، و ضد آب، که خیالمان از نفوذ رطوبت یا باران احتمالی راحت بود .تهویه هوا هم در آن به خوبی صورت می‌گرفت. چادرها در ابعاد مختلفی وجود داشت، که می‌توانستیم بسته به تعداد، ما آنها را رزرو کنیم. بزرگترین چادرها برای اسکان حداکثر ۶ نفر آماده شده بود. همه چیز تمیز و مرتب بود ولی می‌توان ملافه شخصی هم همراه برد تا بهداشت را به طور کامل رعایت کرده باشیم.
چادر ها همگی در کنار هم برپا شده بود و مجهز به سیستم گرمایشی و برق بود پنجره هایی در دو طرف چادر برای تهویه بهتر هوا و دیدن مناظر اطراف از داخل چادر تعبیه شده بود.

بعد از اینکه در چادرها مستقر شدیم و استراحت کوتاهی کردیم برای خوردن ناهار به رستوران رفتیم.
منطقه کاملا کویری بود و برای رسیدن به قسمتهای مختلف باید از بین بوته ها و پوشش گیاهی خاص کویر عبور می‌کردیم که این خود جزو زیبایی های منطقه به حساب می‌آمد.

رمل های کویر متین آبادرمل های کویر متین آباد

بعد از خوردن ناهار برای قدم زدن میان رمزها راهی دل کویر شدیم.

رستوران سنتی در کویر متین آبادرستوران سنتی در کویر متین آباد

نمیدانم چقدر تجربه پیاده روی با پای برهنه در کویر را دارید. اگر تجربه اش را ندارید، فرصت را از دست ندهید. مطمئنا پشیمان نخواهید شد. هنگامی که انگشتان شما گرمای لذت بخش ماسه ها را حس می‌کند، هنگامی که دانه های ریز ماسه کف پاهای شما را ماساژ می دهد، هنگامی که گرمای آفتاب زمستانی کویر صورت و پوست شما را نوازش می‌دهد، هنگامی که در زیر سکوت کویر صدای جابجا شدن ماسه ها زیر کویری، که با نسیم ملایم کویر بر روی هم میلغزند را می شنوید آرامش وصف ناشدنی را پیدا می‌کنید.
گرمای خورشید کویر هم در این فصل لذت بخش بود. چند بار از رمل ها بالا رفتیم و به حالت شن اسکی و یا با غلط زدن به پایین برگشتیم ودوباره از اول .بچه ها هم که حسابی جیغ زدن و بازی کردن و خوش گذراندند.
برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند هم مناسب بود. چون با راه رفتن روی رمل ها به خصوص با پای برهنه به شدت کالری می سوزاند.
در منطقه چند نفر شتر هم نگهداری می‌شد، که برای شتر سواری مهمانان از آنها استفاده می کردند. ما هم سوار شدیم و مسافتی را به روش گذشتگان دور همراه با کاروان شتر پیمودیم.

شتر سواری در کویر متین آبادشتر سواری در کویر متین آباد

تجربه بی نظیری که هرگز از یاد هیچ کداممان نخواهد رفت. مخصوصاً بچه ها که صدای خنده های از ته دلشان هنوز در گوش هایمان هست.
همسفران ای که به دنبال هیجان و ماجراجویی بودند با کرایه سه چرخه های موتوری موجود در محوطه به ترشح آدرنالین در خون شان مشغول بودند .عصر بی نظیری را گذراندیم.

موتور چهارچرخ در کویر متین آبادموتور چهارچرخ در کویر متین آباد

غروب خورشید در دل کویر چیزی از آسمان شب معروف کویر کم نداشت. رقص رنگ ها در آسمان و تلاش خورشید برای محو شدن میان رنگ‌ها رسیدن شب و ستارگان زیبای کبیر را نوید می داد.

غروب خورشید در کویر متین آباد کاشانغروب خورشید در کویر متین آباد کاشان

علاقه مندان به عکاسی دلی از عزا درآوردن و حسابی از این نقاشی پروردگار عکاسی کردند.
هوا هم داشت کم‌کم سردتر میشد به چادرها برگشتیم لباس‌های گرم به تن کردیم و بعد از شکرگزاری به درگاه پروردگار به خاطر آن همه زیبایی و سجده در مقابل عظمتش، برای شام آماده شدیم حسابی هم گرسنه شده بودیم. بعد از صرف شام در رستوران مجموعه، برای رصد ستاره ها به رصد خانه رفتیم. در پشت بام مجموعه تجهیزاتی برای رصد ستارگان در نظر گرفته شده بود که باید از قبل با مسئولان هماهنگی لازم را انجام می‌دادیم و راس ساعت مشخص حاضر می شدیم تا بتوانیم از آن امکانات استفاده کنیم. فضایی با حداقل آلودگی نوری و مناسب برای دیدن آن بالاها.

رصد ستارگان در کویر متین آبادرصد ستارگان در کویر متین آباد

از کویر و آسمان شبش همه شنیده اند. تعداد بیشمار نقطه های نورانی در آسمان مانند تابلوی زیبایی در بالای سر خودنمایی می‌کرد. کارشناس ستاره شناسی، توسط تلسکوپ مخصوص، ستاره ها و سیاره ها را به بازدیدکنندگان توضیح و نشان می داد.
این قسمت برای بچه ها خیلی جالب و آموزنده بود. مطالبی که در کتاب ها دیده و خوانده بودند را جلوی چشمانشان می دیدند، هیچ وقت هیجان کودک ۷ ساله همراهمان را هنگام دیدن سیاره زحل و نوار زیبای دورش را فراموش نمی‌کنم.
بعد از دیدن دنیای خارج از کره خاکی خودمان و نوشیدن چای و دمنوش های مختلف در چای خانه ساختمان کاروانسرا، برای برپایی آتش به محل مخصوصی رفتیم. به جهت حفظ امنیت چادرها، برپایی آتش در کنار چادر ها ممنوع بود. به همین دلیل برای کسانی که می‌خواستند آتش به پا کنند منطقه ای مخصوص به دور از چادرها در نظر گرفته شده بود.
هوا سرد تر از قبل شده بود و آتش و گرمایش برای همه مطبوع بود. همیشه فرآیند برپایی آتش مخصوصا برای آقایان از هیجان خاصی برخوردار است آتش‌بازی، سیب زمینی کبابی آغشته به کره، سوسیس کوکتل کبابی و … از لذت های شب کویر و آتش شبانه است. منقل هایی هم به همین منظور در آنجا تعبیه شده بودند. آتش ما تا پاسی از شب بر افراشته بود. کنارش نشستیم گفتیم و شنیدیم و چای زغالی خوردیم.

اتیش بازی در کویر متین آباداتیش بازی در کویر متین آباد

ساعت از نیمه شب گذشته بود. که به چادرهای مان برگشتیم البته بازهم ساعتی را همگی در کنار هم داخل یکی از چادر ها به بازی و بازگو کردن خاطرات شیرین پرداختیم و بعد هم هر خانواده در چادر خود مستقر شد و به استراحت پرداختند.
کسانی که علاقمند به عکاسی هستند مخصوصاً، عکاسی طلوع خورشید کویری، نباید این موقعیت را از دست بدهند(میونید این مقاله را برای اموزش عکاسی حرفه ای با موبایل بخونید). ما هم بعد از خواندن نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب برای دیدن تلاش خورشید برای بیرون آمدن از پشت رمل ها از چادر بیرون زدیم و به میان کویر رفتیم و از این زیبای پروردگار نهایت لذت را بردیم.
بعد از بیرون آمدن کامل خورشید و شروع روز برای صرف صبحانه به غذاخوری مجموعه رفتیم.
بعد از صبحانه از باغ ارگانیک و شتر مرغ های پرورش داده شده در منطقه دیدن کردیم. روشی برای سلامتی بیشتر بشر و طبیعت. چرا که در باغ های ارگانیک، استفاده کمتر از مواد شیمیایی باعث سالم بودن محصول به عمل آمده و همچنین عدم استفاده از کود ها باعث صدمه کمتر به خاک منطقه و حفاظت از محیط زیست می شود.
کاش همه جا از این روش کشت استفاده می‌شد شترمرغ های دوست داشتنی هم با آن گردن دراز و پاهای باریک گویی به استقبالمان آمده بودند و برای میهمانان شان دلربایی می کردند.

برای ادامه ی سفرنامه ی کویر متین آباد کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: رزرو اکو کمپ متین آباد،سفر به کویر متین آباد،فاصله تهران تا متین آباد ,
:: بازدید از این مطلب : 794
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 آذر 1397 | نظرات ()